Gebr. vd Berg 1e samenspel Leiden eo Moeskroen-Menen

Gebr. van den Berg winnen de 1ste prijs vanuit Menen in CC Leiden e.o. tegen 3675 duiven

Zaterdag 4 juli 2016 stond alweer de 3de midfondvlucht  van het seizoen op het programma. Vanwege het slechte weer in Frankrijk werden de duiven na een dag overstaan zondag 5 juli terug gereden naar Menen waar ze om 14.30 uur de vrijheid kregen.
Gebr. van den Berg, bestaande uit Jan , Bep, Noud en dit jaar ook voor het eerst met Ferry Starrenburg hadden voor deze vlucht 79 duiven in gekorfd waarvan er 27 prijs vlogen.

Het  was schitterend weer om de duiven op te wachten die zondag in Leidschendam.
Echter zou het toch een wat pittiger vlucht worden mede  omdat de wind in België en Nederland puur noord was maar mede ook omdat het wel leek of de duiven een week geen water hadden gehad.

Het duurde dan ook tot 16.58.21 uur toen de eerste duif bij de Gebr. van den Berg arriveerde. Het was hun 29ste  getekende ,een kras doffer, de “15-1620431”, die de 167,125  km het snelst had afgelegd en maakte 1125,561  meter per minuut. Dit leverde de 1ste plaats op in CC Leiden e.o. tegen 3675 duiven.

De krachtpatser die deze titane strijd gewonnen heeft gaat in zijn leven verder als het “Talent”.
Hij komt van vaderskant uit de “342” ( Ad de Maa ) en van moederskant uit de “974” ( Jos Geerinckx ).
Vorig jaar is hij als jong maar 1 keer gespeeld omdat de jongen toen niet top zaten. Toch was er vertrouwen in hem en hij kreeg een plaatsje op de hokken bij de Gebr. van den Berg. Vorige week was hij ineens de 6de op het hok en de week voor de inkorving was de “431” elke keer als laatste binnen en koerde het hele hok bij elkaar. Daarom werd er besloten om hem bij de eerste 30 van de inkorflijst te zetten zodat hij zal tellen in het samenspel Leiden e.o. en het resultaat mag er wezen!

De duiven worden gespeeld op totaal weduwschap en vliegen twee keer per dag uit , er wordt gevoerd met een mengeling van Mariman en Versele Laga.

Jan , Bep , Noud en Ferry namens de Vriendschap Leidschendam van harte gefeliciteerd!

Ron Sebel.

Dit bericht is geplaatst in Juni 2016. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *