Comb. Vieveen & Nieuwenbroek 1e samenspel Leiden eo Moeskroen-Menen

Combinatie Vieveen-Nieuwenbroek wint de 1ste van Menen in het samenspel Leiden en omstreken tegen 5543 duiven en hebben tevens ook de snelste duif in afdeling 5 west tegen 14.582 duiven.

Zaterdag 23-4-2016 stond al weer de derde  vitesse vlucht  vanuit Menen van het seizoen op het programma. De duiven werden die zaterdag om 9.45 uur met een noorden wind gelost.
De combinatie Vieveen-Nieuwenbroek , bestaande uit Leo Vieveen en Gerard Nieuwenbroek, hadden  voor deze vlucht  32 duiven ingekorfd waarvan er 17 in de prijzen vlogen.Aangezien de wind zouden de duiven pas na 12.00 uur arriveren op Leidschendam. Dat was ook zo en de  snelste duif was van de combinatie Vieveen-Nieuwenbroek . Deze duif werd  geconstateerd op 12.08.39 uur, op een afstand van 168.234 km , en maakte 1171.018 meter per minuut , ruim 70 km/uur.
De winnaar, de jaarling doffer 15-1619690 , kwam uit de goede hoek en viel in een keer op de constateringsplank. “Dat moet je hebben ! “ ,zei Leo,  want de weken daarvoor met de wind in de staart kwamen ze lastig omlaag. De “690”wint niet alleen de 1ste in Pv de Vriendschap te Leidschendam maar ook de 1ste in CC Leiden tegen 5543 duiven. In afdeling 5 west werd het ook de 1ste  plaats maar nu tegen 14.582 duiven. En dat is toch niet niks en dan te bedenken dat ze hem ook verwacht hebben want het was de eerst getekende op de inkorflijst!!!
De ‘690’ komt van vaderskant uit  een kruising tussen Gebroeders Zuiderwijk en het oude soort van Leo.( van Loon)
Van moederskant komt de ‘690 ’uit een duivinnetje van Ton van Wissen uit Voorschoten.
De combinatie speelt nog het traditionele weduwschapspel , alleen doffers, en de duiven krijgen voer van De Zwarte Vogel uit Den Haag.
Op zondag krijgen de doffers zuivering met gerst in de bak en in de week worden ze opgevoerd met vliegvoer. In de avond krijgen ze ook nog een handje met snoepzaad,tovo en P40 korrel.
Dinsdag is biergistdag en krijgen ze biergist met levertraan over het voer.
Dat is het wist de combinatie mij te vertellen en medicijnen komen er hier niet in.
Wel krijgen de duiven voor de kweek een geelkuurtje en natuurlijk de jaarlijkse enting tegen paramixo.
Leo benadrukte nog eens tijdens mijn bezoek dat hij heel blij is dat Gerard Nieuwenbroek hem is komen  versterken, want mijn gezondheid laat te wensen over zei Leo en zonder Gerard had ik dit allemaal niet meer meegemaakt.

Leo en Gerard namens de vriendschap Leidschendam nog mooie “vliegjaren” samen  toegewenst  en van harte gefeliciteerd!

Ron Sebel.

Dit bericht is geplaatst in April 2016. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *