Gebr. vd Berg 1e samenspel Leiden e.o. Vierzon

 

Gebr. van den Berg winnen de 1ste prijs vanuit Vierzon in CC Leiden e.o. Afdeling 5 tegen 1508 duiven

Zaterdag 10 Juni 2017 stond de 2e dagfondvlucht van het seizoen op het programma.

Gebr. van den Berg, bestaande uit Jan, Bep, Noud v/d Locht en Ferry Starrenburg hadden voor deze vlucht 42 duiven in gekorfd.

Het was schitterend weer om de duiven op te wachten die zaterdag in Leidschendam.
Echter zou het toch een snelle vlucht worden mede omdat de wind in Frankrijk, België en Nederland ZW was.

De duiven werden tussen 12:30 en 13:00uur verwacht , Op 12:42 stak er een duif richting de hokken en na een ere ronden viel deze duivin direct op de klep het was de “139”  de 4e getekende een vetblauwe duivin.

Deze duivin is gekweekt door Stefan Gobel en was als jong al een duif om in de gaten te gaan houden, vanaf de midfond vluchten voor jongen duiven was zei telkens bij de 1e op het hok maar verspeelde altijd een aantal minuten doordat ze slecht binnen kwam, eenmaal aangekomen wachten ze meestal op een hok genoot on vervolgens samen naar binnen te gaan.

Deze duivin komt van vaderskant uit de “09-335” ( Stefan Gobel ) en van moederskant uit de “14-636” ( Joel Verschoot, Belgie ) een zusje van de moeder vloog al eens de 9e nationaal Argenton 19925 duiven.

Dat de “139” precies op Vierzon een 1e speelt heeft ze waarschijnlijk van haar vader die vloog al eens een 33e NPO Vierzon 11674 duiven, toevallig een bijna gelijk aantal duiven als dat er in afdeling 5   nu mee waren. De “139”  Vloog de 4e in de afdeling tegen 11680 duiven en verdiende daar dan ook een  NPO TT vermelding.

De duiven worden gespeeld op totaal weduwschap en trainen twee keer per dag, er wordt gevoerd met de mengeling van Mariman en Versele Laga en zo worden er meerdere mengelingen door elkaar gemengd om tot een mooi allround voertje te komen.

Dit bericht is geplaatst in juni 2017. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *