Gebr. vd Berg 1e en 2e samenspel Leiden e.o. Quievrain

Gebr. van den Berg winnen de 1e en 2e  prijs vanuit Quiévrain in CC Leiden e.o. tegen 1036 duiven.

Zaterdag 22 Juli 2017 stond de 3e en laatste Vitesse 2 vlucht van het seizoen op het programma.

Gebr. van den Berg, bestaande uit Jan , Bep, Noud v/d Locht en Ferry Starrenburg hadden voor deze vlucht 37 duiven in gekorfd.

Het werd een vlucht voor de snelheidsduivels onder de duiven want er werden al hele hoge snelheden gehaald door het land heen.

De duiven werden om 08:00 gelost in  Quiévrain 192km voor de combinatie. Om 9:44 kwamen er 3 duiven vanuit de juiste hoek beetje vanuit de kust als een speer aangevlogen na een paar ere rondjes viel de 691 gelukkig op de klep direct gevolgd door de 259 en een jongen duif, helaas had deze minder haast om naar binnen te gaan en werd dus later pas geconstateerd. De 691 een 100% jan beack (België) en 259 een 100% van den berg duif zijn toevallig een stelletje en hadden blijkbaar onderweg het plan gemaakt om gezamenlijk naar huis te gaan en eens flink gas te geven 1812mp en 1810mp haalde ze.

De oude duiven worden gespeeld op totaal weduwschap en trainen twee keer per dag. De duiven word op gevoel getoond wel of niet bij elkaar laten dat word bepaald op de dag zelf. Er wordt gevoerd met een mengelingen van Mariman en Versele Laga en deze mengelingen worden door elkaar gemengd om tot een allround voertje te komen.

Dit bericht is geplaatst in juli 2017. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *