Gebr. vd Berg 1e samenspel Leiden e.o. Peronne

Gebr. van den Berg winnen de 1e prijs vanuit Peronne
in CC Leiden e.o. tegen 1883 duiven en in afdeling 5 west tegen 5017 duiven.

Voor zaterdag stond de 5e natour vlucht en tevens laatste vlucht van 2017 op het programma, helaas door het slechte weer op de vlieglijn werd ze uitgesteld naar zondag.

Gebr. van den Berg, bestaande uit Jan, Bep, Noud v/d Locht en Ferry Starrenburg hadden voor deze vlucht 40 duiven in gekorfd.

Het was redelijk tot goed vliegweer en de duiven werden rond 14:00 verwacht. Uit het niets kwam er een duif aan en na een paar rondes viel ze op de plank op 13:49:31. Dit moest een vroege zijn dachten we al. Normaal gesproken verspelen de duiven niet zo veel tijd, maar vandaag was de rover actief en stond pal boven het hok waardoor er meerdere duiven niet vielen en er helaas veel tijd bij de aankomsten werd verspeeld.

Op het verspelen van tijd na kwamen de duiven goed naar huis en maakte de winnares een snelheid van 1868 mpm. Het blijft bijzonder zo’n hoge snelheid. De “365” is nog een echte van het oude soort en zal volgend jaar weer deel uitmaken van de vliegploeg, zij heeft 12 prijzen gewonnen dit jaar, echt een geweldige duivin.

De oude duiven werden de gehele natour vluchten gewoon op weduwschap gehouden en gespeeld. Zo nu en dan werd er getoond op gevoel. Zowel de doffers als duivinnen deden het super. Er is 1 keer buiten de top 10 in het samenspel gevlogen en dat was de 13e prijs

Alle duiven jong en oud trainen twee keer per dag , er wordt gevoerd met een mengeling van Mariman en Versele Laga en deze mengelingen worden door elkaar gemengd om tot een allround voertje te komen.

Dit bericht is geplaatst in 2017. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *