Comb. Vieveen & Nieuwenbroek, 1e samenspel Leiden eo Peronne

Combinatie Vieveen-Nieuwenbroek wint de 1ste van Peronne in CC leiden e.o. tegen 2628 duiven.

Zaterdag  11-6-2016 stond al weer de laatste “vitesse 1“ vlucht  van het seizoen op het programma. De duiven werden die zondag , na een dag uitstel, om 11.45 uur in Peronne gelost met een west-zuid-westen wind.
De combinatie Vieveen-Nieuwenbroek , bestaande uit Leo Vieveen en Gerard Nieuwenbroek, hadden  voor deze vlucht  17 duiven ingekorfd.
Aangezien de wind werden de duiven  tussen 14.15 en 14.30 uur op Leidschendam verwacht.

En dat klopte aardig want de combinatie wist hun “3-1253960” te constateren op 14.30.12 uur op een afstand van 261,905 km en maakte 1585,244 meter per minuut. De “960”wint niet alleen de 1ste in Pv de Vriendschap te Leidschendam maar ook de 1ste in CC Leiden tegen 2628 duiven.

De winnaar is een 3 jarige doffer gekocht van Bob Anders op de “kringclassic “verkoop te Voorschoten 3 jaar geleden.
P.V. de Zwaluw organiseert  jaarlijks een jongen duiven verkoop van prominente sterke spelers uit de regio. Al het opgebrachte geld wordt vervlogen op de jongen duiven vluchten. En als een duif geld wint is de helft voor de schenker en de andere helft voor de koper van de duif. Hierdoor worden er vele jongen  duiven uit bewezen kweekkoppels gezet waarvan de “960” er 1 van was.

De combinatie speelt nog het traditionele weduwschapspel , alleen doffers, en de duiven krijgen voer van De Zwarte Vogel uit Den Haag.
Op zondag krijgen de doffers zuivering met gerst in de bak en in de week worden ze opgevoerd met vliegvoer. In de avond krijgen ze ook nog een handje met snoepzaad , tovo en P40 korrel.
Dinsdag is biergistdag en krijgen ze biergist met levertraan over het voer.
En dat is het liet de combinatie mij weten en dan maar hopen dat ze het doen.  Nou de “Bob” deed het super!

Leo en Gerard namens de vriendschap Leidschendam nog van harte gefeliciteerd!

Ron Sebel.

Dit bericht is geplaatst in Juni 2016. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *