Gebr. vd Berg 1e samenspel Leiden e.o. Peronne

Gebr. van den Berg winnen de 1e prijs vanuit Peronne
in CC Leiden e.o. tegen 1883 duiven en in afdeling 5 west tegen 5017 duiven.

Voor zaterdag stond de 5e natour vlucht en tevens laatste vlucht van 2017 op het programma, helaas door het slechte weer op de vlieglijn werd ze uitgesteld naar zondag.

Gebr. van den Berg, bestaande uit Jan, Bep, Noud v/d Locht en Ferry Starrenburg hadden voor deze vlucht 40 duiven in gekorfd.

Het was redelijk tot goed vliegweer en de duiven werden rond 14:00 verwacht. Uit het niets kwam er een duif aan en na een paar rondes viel ze op de plank op 13:49:31. Dit moest een vroege zijn dachten we al. Normaal gesproken verspelen de duiven niet zo veel tijd, maar vandaag was de rover actief en stond pal boven het hok waardoor er meerdere duiven niet vielen en er helaas veel tijd bij de aankomsten werd verspeeld.

Op het verspelen van tijd na kwamen de duiven goed naar huis en maakte de winnares een snelheid van 1868 mpm. Het blijft bijzonder zo’n hoge snelheid. De “365” is nog een echte van het oude soort en zal volgend jaar weer deel uitmaken van de vliegploeg, zij heeft 12 prijzen gewonnen dit jaar, echt een geweldige duivin.

De oude duiven werden de gehele natour vluchten gewoon op weduwschap gehouden en gespeeld. Zo nu en dan werd er getoond op gevoel. Zowel de doffers als duivinnen deden het super. Er is 1 keer buiten de top 10 in het samenspel gevlogen en dat was de 13e prijs

Alle duiven jong en oud trainen twee keer per dag , er wordt gevoerd met een mengeling van Mariman en Versele Laga en deze mengelingen worden door elkaar gemengd om tot een allround voertje te komen.

Geplaatst in 2017 | Een reactie plaatsen

Theo vd Meer 1e samenspel Leiden e.o. Pontoise

Theo vd Meer wint 1e prijs vanuit Pontoise in
samenspel Leiden e.0. tegen 4094 duiven!

 

Zaterdagochtend 13 mei 2017 rond 10.30 uur zat ik samen met mijn buurvrouw aan de koffie. Lekker in het zonnetje te wachten op de de duiven die ik vanaf 11.00 uur kon verwachten vanuit Pontoise. Om 10.45 uur hoorde ik een bekende stem, Jacques van Veen kwam onverwachts even langs. De buurvrouw ging een kopje koffie voor hem halen en op dat moment zie ik in de verte een duif met harde snelheid aan komen vliegen.

Ik keek op mijn horloge, het was 10.58 uur, ik dacht: zou dat er 1 van mijn zijn??? En ja hoor, met volle vaart vloog ze op mijn klep. Wat was ik blij en verrast zeg, het was nog voor 11.00 uur!

Deze duivin (nr. 6-1448.290) heeft al eerder binnen het rayon 2 keer bij de 1e 50 duiven gezeten. Vaderszijde van deze duivin is 14-935 en moederszijde 13-709.

Geplaatst in 2017 | Een reactie plaatsen

Comb. Starrenburg/Rehl 1e samenspel Leiden e.o. vitesse 2 Quievrain

Comb. Starrenburg/Rehl winnen de 1e prijs vanuit Quiévrain in CC Leiden e.o. Eerste divisie 552 duiven.

Zaterdag 22 Juli 2017 stond de 3e en laatste Vitesse 2 vlucht van het seizoen op het programma.

De Comb. Starrenburg/Rehl bestaande uit Patrick Starrenburg en Maxine Rehl spelen voor het eerste jaar met duiven. Er zou eigenlijk begonnen worden met de jongen maar er waren nog een aantal oude duiven aanwezig op de hokken waar voorheen mee werd gespeeld onder de naam Gebr. Starrenburg. Er werd besloten om met deze duiven gewoon weer de baan op te gaan zelf na een jaar van afwezigheid en geen vlucht te hebben gehad werd er af en toe een prijsje gepakt maar geen echte vroege tot de “765”een doffer (Berg x Starrenburg) vandaag grootste plannen had hij kwam als een raket aan en wou nog een keer laten zien wat die in huis had en zijn baasjes verrassen. Hij werd geklokt op 9:47:31 en maakte een snelheid van 1773mp dat was ook goed voor een 9e plek in de totaal uitslag als je het mij vraagt een wereld prestatie en dat met maar 3 duiven mee. Ook het gehele jaar zijn er maar maximaal 4 oude duiven ingekorfd waarschijnlijk de kleinste liefhebbers met de oude duivenvluchten van het jaar.

 

De oude duiven en jongen worden gespeeld op totaal weduwschap en trainen twee keer per dag. Er wordt gevoerd met een mengelingen van Mariman en Versele Laga en af en toe een vitamine in de drinkpan en de wekelijkse ontsmetting meer niet.

Patrick en Maxine gefeliciteerd   met deze prestatie!!!

Geplaatst in juli 2017 | Een reactie plaatsen

Gebr. vd Berg 1e en 2e samenspel Leiden e.o. Quievrain

Gebr. van den Berg winnen de 1e en 2e  prijs vanuit Quiévrain in CC Leiden e.o. tegen 1036 duiven.

Zaterdag 22 Juli 2017 stond de 3e en laatste Vitesse 2 vlucht van het seizoen op het programma.

Gebr. van den Berg, bestaande uit Jan , Bep, Noud v/d Locht en Ferry Starrenburg hadden voor deze vlucht 37 duiven in gekorfd.

Het werd een vlucht voor de snelheidsduivels onder de duiven want er werden al hele hoge snelheden gehaald door het land heen.

De duiven werden om 08:00 gelost in  Quiévrain 192km voor de combinatie. Om 9:44 kwamen er 3 duiven vanuit de juiste hoek beetje vanuit de kust als een speer aangevlogen na een paar ere rondjes viel de 691 gelukkig op de klep direct gevolgd door de 259 en een jongen duif, helaas had deze minder haast om naar binnen te gaan en werd dus later pas geconstateerd. De 691 een 100% jan beack (België) en 259 een 100% van den berg duif zijn toevallig een stelletje en hadden blijkbaar onderweg het plan gemaakt om gezamenlijk naar huis te gaan en eens flink gas te geven 1812mp en 1810mp haalde ze.

De oude duiven worden gespeeld op totaal weduwschap en trainen twee keer per dag. De duiven word op gevoel getoond wel of niet bij elkaar laten dat word bepaald op de dag zelf. Er wordt gevoerd met een mengelingen van Mariman en Versele Laga en deze mengelingen worden door elkaar gemengd om tot een allround voertje te komen.

Geplaatst in juli 2017 | Een reactie plaatsen

Gebr vd Berg 1e en 2e samenspel Leiden e.o. Arras

Gebr. van den Berg winnen de 1e en 2e  prijs vanuit Arras in CC Leiden e.o. tegen 2597 duiven en in afdeling 5 west tegen 9140 duiven

Zaterdag 15 Juli 2017 stond de 4e  jongen duivenvlucht  van het seizoen op het programma.

Gebr. van den Berg, bestaande uit Jan , Bep, Noud v/d Locht en Ferry Starrenburg hadden voor deze vlucht 94 duiven in gekorfd.

Het was schitterend weer om de duiven op te wachten die zaterdag in Leidschendam.
Echter zou het toch een snelle vlucht worden mede omdat de wind in België en Nederland ZW was.

De duiven werden rond 12:30 en 12:45 verwacht , Op 12:27 vielen er 3 op de hokken 1 oude van de midfond en 2 jongen deze hebben dan ook niets verspeeld en werden direct geconstateerd. De 1e is de 045 deze komt uit een doffer van Martijn en Buck de kruijff en een duivin van eigen soort de 2e is de 017 deze duif komt uit de een doffer met veel silver shadow bloed  x vredeveld/leemhuis.

De jongen duiven worden gespeeld op totaal weduwschap en vliegen twee keer per dag uit , er wordt gevoerd met een mengelingen van Mariman en Versele Laga en deze mengelingen worden door elkaar gemengd om tot een allround voertje te komen.

Geplaatst in juli 2017 | Een reactie plaatsen

Gebr. vd Berg 1e samenspel Leiden e.o. Vierzon

 

Gebr. van den Berg winnen de 1ste prijs vanuit Vierzon in CC Leiden e.o. Afdeling 5 tegen 1508 duiven

Zaterdag 10 Juni 2017 stond de 2e dagfondvlucht van het seizoen op het programma.

Gebr. van den Berg, bestaande uit Jan, Bep, Noud v/d Locht en Ferry Starrenburg hadden voor deze vlucht 42 duiven in gekorfd.

Het was schitterend weer om de duiven op te wachten die zaterdag in Leidschendam.
Echter zou het toch een snelle vlucht worden mede omdat de wind in Frankrijk, België en Nederland ZW was.

De duiven werden tussen 12:30 en 13:00uur verwacht , Op 12:42 stak er een duif richting de hokken en na een ere ronden viel deze duivin direct op de klep het was de “139”  de 4e getekende een vetblauwe duivin.

Deze duivin is gekweekt door Stefan Gobel en was als jong al een duif om in de gaten te gaan houden, vanaf de midfond vluchten voor jongen duiven was zei telkens bij de 1e op het hok maar verspeelde altijd een aantal minuten doordat ze slecht binnen kwam, eenmaal aangekomen wachten ze meestal op een hok genoot on vervolgens samen naar binnen te gaan.

Deze duivin komt van vaderskant uit de “09-335” ( Stefan Gobel ) en van moederskant uit de “14-636” ( Joel Verschoot, Belgie ) een zusje van de moeder vloog al eens de 9e nationaal Argenton 19925 duiven.

Dat de “139” precies op Vierzon een 1e speelt heeft ze waarschijnlijk van haar vader die vloog al eens een 33e NPO Vierzon 11674 duiven, toevallig een bijna gelijk aantal duiven als dat er in afdeling 5   nu mee waren. De “139”  Vloog de 4e in de afdeling tegen 11680 duiven en verdiende daar dan ook een  NPO TT vermelding.

De duiven worden gespeeld op totaal weduwschap en trainen twee keer per dag, er wordt gevoerd met de mengeling van Mariman en Versele Laga en zo worden er meerdere mengelingen door elkaar gemengd om tot een mooi allround voertje te komen.

Geplaatst in juni 2017 | Een reactie plaatsen

Comb. Vieveen & Nieuwenbroek, 1e samenspel Leiden eo Peronne

Combinatie Vieveen-Nieuwenbroek wint de 1ste van Peronne in CC leiden e.o. tegen 2628 duiven.

Zaterdag  11-6-2016 stond al weer de laatste “vitesse 1“ vlucht  van het seizoen op het programma. De duiven werden die zondag , na een dag uitstel, om 11.45 uur in Peronne gelost met een west-zuid-westen wind.
De combinatie Vieveen-Nieuwenbroek , bestaande uit Leo Vieveen en Gerard Nieuwenbroek, hadden  voor deze vlucht  17 duiven ingekorfd.
Aangezien de wind werden de duiven  tussen 14.15 en 14.30 uur op Leidschendam verwacht. Lees verder

Geplaatst in Juni 2016 | Een reactie plaatsen

Gebr. vd Berg 1e samenspel Leiden eo Moeskroen-Menen

Gebr. van den Berg winnen de 1ste prijs vanuit Menen in CC Leiden e.o. tegen 3675 duiven

Zaterdag 4 juli 2016 stond alweer de 3de midfondvlucht  van het seizoen op het programma. Vanwege het slechte weer in Frankrijk werden de duiven na een dag overstaan zondag 5 juli terug gereden naar Menen waar ze om 14.30 uur de vrijheid kregen.
Gebr. van den Berg, bestaande uit Jan , Bep, Noud en dit jaar ook voor het eerst met Ferry Starrenburg hadden voor deze vlucht 79 duiven in gekorfd waarvan er 27 prijs vlogen. Lees verder

Geplaatst in Juni 2016 | Een reactie plaatsen

Ed de Konink 1e samenspel Leiden eo Pt. St. Maxence

Ed de Konink wint de 1ste van uit Pt. St. Maxence in cc Leiden tegen 4539 duiven.

Zondag na een dag overstaan stond de eerste midfond vlucht  van het seizoen op het programma.
De duiven werden om 8.15 uur gelost in Pt. St. Maxence met een noord westen wind. Ed de Konink  had  voor deze vlucht 38 duiven ingekorfd waarvan er 26 prijs vlogen.

Lees verder

Geplaatst in Mei 2016 | Een reactie plaatsen

Comb. Vieveen & Nieuwenbroek 1e samenspel Leiden eo Moeskroen-Menen

Combinatie Vieveen-Nieuwenbroek wint de 1ste van Menen in het samenspel Leiden en omstreken tegen 5543 duiven en hebben tevens ook de snelste duif in afdeling 5 west tegen 14.582 duiven.

Zaterdag 23-4-2016 stond al weer de derde  vitesse vlucht  vanuit Menen van het seizoen op het programma. De duiven werden die zaterdag om 9.45 uur met een noorden wind gelost.
De combinatie Vieveen-Nieuwenbroek , bestaande uit Leo Vieveen en Gerard Nieuwenbroek, hadden  voor deze vlucht  32 duiven ingekorfd waarvan er 17 in de prijzen vlogen. Lees verder

Geplaatst in April 2016 | Een reactie plaatsen